Allas Sea Poolin lasten uintikurssit

Pienen altaan uimakoulu  

Kesän 2024 kurssit:

Kurssien aikataulu:

ma-to klo 16-16.45

Huom! Yksi kurssi sisältää neljä 45min opetuskertaa.

Vko 23

3.-6.6.

Vko 24

10.-13.6.

Vko 25

17.-20.6.

Muuta:

kurssit pidetään 27-asteisessa lasten ulkoaltaassa.

Kurssit toteutetaan pienryhmäopetuksena.

Lähtötasovaatimukset: Kurssi on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille. Kurssille tultaessa lapsi osaa jo uida vähintään 3 metriä myyrä- ja selkäuintia. Lapsi uskaltaa mennä veden alle pitämättä nenästä kiinni ja osaa puhaltaa kuplia veteen. Kurssin osallistujan tulee osata noudattaa Allas Sea Poolin sääntöjä ja uimaopettajan ohjeistuksia sekä kyetä toimimaan ryhmässä opetuksen ajan.

Sisältö: opetellaan uinnin alkeistaitoja, kuten uintiasento, hengitys ja potkut. Taitoja harjoitellaan yksinkertaisten tehtävien sekä leikkien avulla. Kurssi vastaa lasten alkeisjatko –kurssin sisältöjä. 

Tavoitteet: Kehittyä vedessä liikkujana, harjoitella mm. sukeltamista, liukumista ja kelluntaa, sekä uinnin alkeita, kuten potkuja. Tavoitteena on, että lapsi osaa joitakin seuraavista tehtävistä kurssin päättyessä: kellunta, liukuminen, esineiden sukeltaminen lasten altaassa, hapenotto myyräuinnissa, myyräuinti 5-10 metriä, selkäuinti 5-10 metriä.

Ison altaan uimakoulu

Kesän 2024 kurssit:

Kurssien aikataulu:

ma-to 17-17.45

Huom! Yksi kurssi sisältää neljä 45min opetuskertaa.

Vko 23

3.-6.6.

Vko 24

10.-13.6.

Vko 25

17.-20.6.

Muuta:

kurssit pidetään 27-asteisessa ulkoaltaassa.  

Kurssit toteutetaan pienryhmäopetuksena.

Lähtötasovaatimukset: Kurssi on tarkoitettu 6-8-vuotiaille lapsille. Lapsen tulee osata uida vähintään 25 m yhtäjaksoisesti vatsallaan ja selällään syvässä altaassa. 

Sisältö: kehonhallinta vedessä, oikeaa uintiasento ja hengitystekniikka uinnin aikana, sekä erilaisia hauskoja vesitaituruutta kehittäviä tehtäviä vedessä. Kurssi vastaa Vesiralli 1 –kurssin sisältöjä. 

Tavoitteet: eri uintimuotojen kannalta tärkeiden liikkeiden ja liikeratojen oppiminen sekä vesitaitavuuden kehittäminen. Tavoitteena on, että lapsi osaa joitakin seuraavista tehtävistä kurssin päättyessä: 

– Vieterihyppyjä vedessä 10 kertaa 
– Sukelluksen aikana 2 esineen noutaminen 165cm altaan pohjasta 
– Liuku seinästä ponnistaen 3-5 metriä oikeassa asennossa 
– Omavalintainen kellunta 15 sekuntia 
– Kuperkeikka vedessä eteenpäin 
– Sculling laudan päällä istuen ja pyörien ympäri 
– Kylkipotkut molemmilla kyljillä 
– Omavalintainen uinti 50 metriä 

Yleistä infoa

Saapuminen: Uimaopettaja ottaa kurssiosallistujat vastaan lasten altaalla 5min ennen opetuksen alkua. Vanhempi / huoltaja toimii lapsen saattajana ennen ja jälkeen uimakoulun. Huom! Saattajaranneke ei oikeuta Allas Sea Poolin uinti- ja saunapalveluiden käyttöön kurssin aikana. Ensimmäisellä kerralla lunastetaan uintiranneke. Tähän on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä lipunmyynnissä saattaa olla ruuhkaa.

Muuta: Otathan uima-asun ja pyyhkeen lisäksi mukaan myös uimalasit (uimalaseja voi tarvittaessa ostaa myös Allas Shopista). Lapsella on hyvä olla mukana myös juomapullo.