ALLAS LIVE - Saimaa

Saimaan uunituoreen Vol. 6-älppärin julkkarit Allas Sea Poolilla perjantaina 31. toukokuuta!

Saimaan kosminen pop on nuorallatanssi ja ekstaattinen rieha ilman varmaan päälle pelaamisen ankeutta. Saimaan musiikki on matkakertomus ja kasvutarina, jossa aiemmat ylistetyt aikaansaannokset ovat ylpeyden aiheita mutta samalla historiaa. Tämä yhtye ei muistele, vaan etsii uutta täydellistä hetkeä ja luovuuden leimahdusta. Saimaan riveissä nuoret raikkaat äänet ja kokeneet ketut ovat osa yhteistä visiota. Kaikkien siveltimien vedot piirtävät samaa valtavaa seinämaalausta musiikin ja elämän muodostamasta jonglöörishow’sta ja tietovisasta. Mitä teet, kun aikuisuus iskee suoraan otsaan? Näytteletkö viisasta vai tunnustatko hölmöytesi? Uskallatko lähteä, jos ystävä tarjoaa kyydin tavallista kauemmas? Jos perinteinen yltiövastuullisuus ei toimi, pitäisikö kokeilla jotain muuta?  Suomalaiskodeissa ja Saimaan keikkabussissa pureskellaan samoja pähkinöitä.

Matti Mikkolan kipparoima superkollektiivi imee inspiraationsa sieltä, missä vapaus ja lupa kuvitella ovat musiikin pyhiä arvoa.  Eikä nyt puhuta vanhan koulun vapaudesta rikkoa rajoja olemalla olla urpo. Saimaan laulu ja soitto kumpuaa vapaudesta lentää, ajaa fillarilla ja romubussilla tai kävellä mutaisia sivupolkuja, jos siltä tuntuu. Liike on tärkein, mutta tyyli vapaa. 

Vapaus voi liihottaa monenlaisessa kaavussa. Joskus se pukeutuu Grateful Dead- ja Allman Brothers Band  -henkisiin paljasvarpaisiin avaruusjameihin. Toisinaan vapaus tarkoittaa sitä, että töpseli vedetään seinästä ja annetaan musiikin soida akustisesti. Saimaan soivan tutkimusmatkan mausteet ja raaka-aineet on poimittu milloin Amerikan taivaan alta tai Brasilian viidakoista, milloin suomalaismetsän siimeksestä tai kesän kuumentamilta pikiteiltä.

Uuden Saimaa-albumin otsikko ”Vol. 6” kertoo, että nyt ollaan matkalla. Takana on kaikenlaista, edessä vielä enemmän. Näiden laulujen piirtämä maisema jakautuu silmissä vilisevän moottoritien molemmille puolille. Tuolla on aikuisten elämä ja arjen hullunmylly. Käännät pääsi ja siellä odottaa toinen maailma. Kuulet musiikin, näet mahdollisuuksien horisontin ja psykedeelisissä väreissä hohkaavan seikkailun. Uneksiminen kannattaa aina. C’mon hei. Älä mieti. Saimaan bussissa on tilaa sinullekin. 

***

Saimaan albumi ”Vol. 6” julkaistiin digitaalisesti 22.3. ikonisen Love Records -levymerkin kautta. CD ja vinyyli saadaan 24.5. Yhtye julkaisee seuraavan albuminsa ”Vol. 7” tulevana syksynä.

Osta keikkalippu

Liput ennakkoon (sis. palvelumaksun)

30,00 €

Liput myy Lippu.fi

Liput ovelta

32 €

Loppuunmyydyillä keikoilla ei ovilipunmyyntiä.

Ovet aukeavat klo

18:30

Keikka alkaa noin tunnin kuluttua ovien avaamisesta.