Altaalla uidaan ja saunotaan täysin päästöttömällä energialla

Allas Sea Poolin kaksi lämminvesiallasta sekä kaikki kiinteistöt lämpeävät jatkossa 100 % hiilineutraalilla ja päästöttömällä lämmöllä.  Kiitos yhteistyökumppanimme Helenin, käytössämme on jatkossa Helenin Kiertolämpö, mikä tarkoittaa altaidemme lämmitystä 100% kierrätetyllä hukkalämmöllä.

Yhdessä Helenin kanssa olemme jo alusta lähtien kehittäneet ilmastoystävällisempien energiaratkaisujen käyttöä. Vuonna 2019 Altaalle rakennettiin 92 aurinkopaneelin aurinkovoimala, josta saatu energiamäärä vertautuu yhden saunan neljän kuukauden lämmitystarpeeseen. Loput kiinteistössä tarvittavasta sähköstä tuotetaan Helenin sertifioidulla hiilineutraalilla vesisähköllä.

Altaan sisätiloissa on lisäksi käytössä Helenin kaukojäähdytys. Energian kierrätykseen perustuva jäähdytys on ympäristöystävällinen viilennysmuoto, sillä se tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvalla sähköllä, ja tämän vuoksi sen hiilidioksidipäästöt ovat erittäin alhaiset.

Kuinka Altaalla tavoitellaan vastuullisuutta:

Vastuullisten energialähteiden lisäksi pyrimme omassa toiminnassamme minimoimaan energian kulutusta monin eri tavoin. Keinoina ovat mm. lämmitetyn pääuima-altaan peittäminen yöaikaan ja lasten uima-altaan käyttö vain kesäisin. Lisäksi Altaan toinen pääuima-allas eli merivesiallas ei käytä lämmitysenergiaa lainkaan.

Tulevaisuuden tavoitteena on löytää uusia teknisiä ja toiminnallisia ratkaisuja esimerkiksi veden käyttöön ja sen puhdistamiseen. Pyrimme ympäristöytävällisiin siivousmenetelmiin ja kiinteistöhuoltoon sekä jätteiden lajittelun tehostamiseen. Kierrättäminen sekä Itämeren hyvinvointi on myös yksi perinteinen osa jokavuotisten lastenleiriemme ohjelmaa.