ALLAS LIVE - HERBIE HANCOCK

YHDYSVALTALAINEN JAZZLEGENDA HERBIE HANCOCK SAAPUU SUOMEEN!

Jazzin ja modernin rytmimusiikin kautta aikain suurimpiin legendoihin lukeutuva Herbie Hancock palaa Suomeen! Moninkertainen Grammy-voittaja esiintyy Helsingin Allas Sea Poolin uniikissa konserttimiljöössä tiistaina 25. heinäkuuta.

Kesällä 2023 mukana nähtävän bändin kokoonpano: 

Herbie Hancock – Piano/koskettimet
Terence Blanchard – Trumpetti
James Genus – Basso
Lionel Loueke – Kitara
Jaylen Petinaud – Rummut

Muutokset ovat mahdollisia.

Herbie Hancock on tehnyt musiikillaan historiaa jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Pianisti- ja säveltäjälegenda on urallaan palkittu muun muassa 14 Grammy-palkinnolla (esim. vuoden albumi ”River: The Joni Letters”) sekä Oscarilla parhaasta alkuperäisestä elokuvamusiikista (”Round Midnight”). Rohkea visionääri on yhdistänyt tuotannossaan kunkin aikakauden musiikillisia virtauksia, ja hyvin harvoilla artisteilla on ollut yhtä voimakas vaikutus jazz- ja R&B-musiikkiin kuin Hancockilla. Kuten toinen jazzlegenda Miles Davis aikanaan totesi: ”Herbie oli seuraava askel Bud Powellin ja Thelonious Monkin jälkeen, enkä ole vielä kuullut ketään, joka olisi tullut hänen jälkeensä.”

Chicagossa vuonna 1940 syntynyt Herbie Hancock aloitti uransa jo lapsuusvuosinaan pianovirtuoosina, joka 11-vuotiaana esitti Mozartin musiikkia yhdessä Chicagon sinfoniaorkesterin kanssa. Lukioikäisenä Hancock uppoutui jazzin maailmaan Oscar Petersonin ja Bill Evansin inspiroimana. 1960-luvulla hän päätyi yhteistyöhön jazztrumpetisti Donald Byrdin kanssa, mikä johti lopulta omaan levytyssopimukseen sooloartistina ja debyyttialbumin ”Takin’ Off” julkaisuun vuonna 1963. Trumpetisti Miles Davis kutsui Hancockin liittymään osaksi legendaarista kvintettiään, jonka riveissä pianisti soitti viiden vuoden ajan yhdessä Wayne Shorterin (tenorisaksofoni), Ron Carterin (kontrabasso) ja Tony Williamsin (rummut) kanssa.

Klassikoiksi nousseiden sooloalbumiensa “Maiden Voyage”, “Empyrean Isles” ja “Speak Like a Child” jälkeen Herbie Hancock laittoi kasaan uuden bändin nimeltään The Headhunters. Yhtyeen vuonna 1973 ilmestyneestä ensialbumista tuli kaikkien aikojen ensimmäinen platinaa myynyt jazz-albumi. Myöhemmällä urallaan Hancock on julkaissut kymmeniä studioalbumeja ja ottanut ennakkoluulottomasti vaikutteita esimerkiksi elektronisesta musiikista.

Hancock on tehnyt kunnioitettavan uransa aikana yhteistyötä muun muassa Chick CoreanJoni MitchellinStevie WonderinStinginAnnie LennoxinJohn MayerinChristina Aguileran ja useiden muiden tähtien kanssa. Hänen kappaleensa ovat inspiroineet nuorempia sukupolvia ja tarjonneet sample-materiaalia lukemattomille hiphopin ja tanssimusiikin tuottajille.

Liput palvelumaksuineen alk. 79 €

Ovet: 18:30

Showtime: n. 20:00

Hancockin heinäkuinen konsertti on osa Allas Live -konserttisarjaa, joka sisältää yli kuusikymmentä kesäkeikkaa Allas Sea Poolin idyllisellä sisäpihalla. Katajanokan merellinen sijainti aivan Helsingin sydämessä on ainutlaatuinen ympäristö tapahtumille. Allas Sea Poolin uniikki miljöö tarjoaa elämyksellisiä ja ikimuistoisia keikkoja niin katsojille kuin artisteille. 

Osta keikkalippu

Liput ennakkoon alk.

79 €

Liput ovelta

85 €

Ovet aukeavat klo

18:30